Hoe werkt het? 

 1

 3

Meldt u aan bij de lokale kerk en vraag of ze mee doen of mee willen doen met de Corazon Caritasbox

De diaconie van de kerk meldt u na een intake aan voor de Corazon Caritasbox

U krijgt  50% of 100% korting op de Corazonbox

Bent u een kerk of organisatie en wilt u meedoen? Meldt u aan via een bericht naar info@corazon.nu of het contactformulier.

Wat is Stichting Corazonfonds?

Het Corazonfonds financiert mede de Corazon Caritas box. Een deel van de opbrengst van Voedsel-actie.nl gaat namelijk naar het fonds.

Daarnaast financiert het Corazonfonds andere duurzaamheidsprojecten van  Stichting Corazon.

Doelen: opwarming van de aarde tegengaan en de gevolgen van de opwarming zo veel mogelijk beperken.

We richten ons met name op drinkwater, voedsel en duurzame landbouw.

Omdat we geen druppel op een gloeiende plaat willen zijn, werken we  samen met de wereldwijde Rooms-Katholieke kerk. Onze projecten zijn altijd opschaalbaar en wereldwijd uit te voeren.

De kerk speelt een cruciale rol, want zij kan met actieve groepen in elke regio op aarde helpen. Zij is namelijk aanwezig in elke regio waar Jezus welkom is.

Om mensen structureel te blijven helpen zijn Corazon projecten altijd bedrijfsmatig opgezet. Hierdoor hoeven we alleen te financieren bij de opstart van projecten. Daarna worden de projecten self-supporting.

De opstart van projecten kost altijd geld. Daarom is er het duurzaam stimulerings- en ondersteuningsfonds Corazonfonds opgericht.

Voedsel-actie.nl met de Corazonbox is een agrarisch project dat een garantie inkomen geeft aan kleine lokale boeren die voedsel telen voor de vers box. We leveren wekelijks aan leefgemeenschappen, gezinnen en één-persoon huishoudens.

Speciale aandacht hebben we voor mensen die niet genoeg koopkracht hebben om goed en gezond voedsel te kopen. Voor hen is er het Corazonfonds, medegefinancierd door de betalende deelnemers.

Corazon koppelt via dit project dus de kleinschalige, meer duurzame agrarische bedrijvigheid aan de voedselzekerheid. Een project waar de lokale Diaconie of Caritas een belangrijke rol kan spelen om de stille armoede te bestrijden. Het aanmeldtraject verloopt via bemiddeling van de lokale kerk of organisatie. We sluiten niemand uit, dus ook die mensen die niets met de kerk hebben kunnen aankloppen.

arrow-1295953_640

Fondsbudget opbouwen

Er bevinden zich in Nederland meer dan een miljoen mensen onderaan de samenleving. Wereldwijd zijn het er bijna 900 miljoen. Om een aanzienlijk deel van die mensen te helpen is er genoeg budget nodig in het Corazonfonds. Daar is uw hulp bij nodig. 

hoofd_brooklyn_roofscape1

Caritas Corazon box, Fair trade & kleine duurzame boeren

Kleine agrarische projecten zijn blij met de Corazonbox, omdat we hen via het Corazonfonds en de Corazonbox de broodnodige inkomstengarantie kunnen geven. Meer (Caritas) Corazon boxen betekent, dat zij steeds meer diverse duurzame producten kunnen leveren.

logo-groot-nieuws-radio-e1503031011729

Wervingscampagne via Groot nieuws radio

Om u en andere mensen te vinden die mee willen helpen armoede te bestrijden via Caritas Corazon box een duurzame agrarische sector zijn we een partnerschap aangegaan met Groot Nieuws Radio. We zullen dan ook regelmatig te horen zijn op deze christelijke radio zender met interviews, updates en reclamespotjes.

0

Start typing and press Enter to search