Hoe werkt een Caritas corazon box

 1

 3

Meld u aan bij de lokale kerk en vraagt of ze mee willen doen met www.voedsel-actie.nl 

De diaconie van de kerk meld u na een in-take aan bij www.voedsel-actie.nl

U krijgt  50% korting op elke Corazonbox  ga naar www.voedsel-actie.nl om te bestellen.

Uw eigen bijdrage is 50% van de Corazonbox die u besteld. 

Wat is het Stichting Corazonfonds?

Via het Corazonfonds steunt u duurzame groene projecten van de Stichting Corazon. Het betreft verschillende projecten waarmee we de opwarming van de aarde kunnen stoppen en waarmee we de gevolgen van de opwarming zo veel mogelijk willen beperken.

Hoofdoelen zijn drinkwater, voedsel en duurzame landbouw

Omdat we geen druppel op een gloeiende plaat willen zijn werken we  samen met de wereldwijde Rooms katholieke kerk. Onze gefinancierde projecten zijn altijd  op schaalbaar en in elke regio waar een kerk is gevestigd uit te voeren.

De wereldwijde kerk van Jezus Christus speelt hierin een cruciale rol, want christelijke actieve groepen  kunnen in elke regio helpen en zijn te vinden in regio’s waar Jezus welkom is.

Om mensen structureel te blijven helpen zijn Corazon projecten altijd bedrijfsmatig en commercieel opgezet. Hierdoor hoeven we alleen te financieren bij de opstart van projecten waar daarna de projecten altijd self supporting kunnen worden.

We willen gewoon slimmer met het geld omgaan. 

Opstart van Corazon projecten kosten altijd geld. Daarom is er het duurzaam stimulerings- en ondersteuningsfonds opgericht, het Corazonfonds. 

Eén van de duurzame projecten is bijvoorbeeld deze website ; www.voedel-actie.nl . Het is een agrarisch project dat garantie inkomen geeft aan kleine lokale boeren die voedsel telen voor u en de Corazonbox. Deze boxen leveren we wekelijks aan leefgemeenschappen, gezinnen en een persoon huishoudens.

Speciale aandacht hebben mensen die niet genoeg koopkracht hebben om  goed en gezond voedsel te kopen Voor hun is er in het Corazonfonds ,het fifty fifty fonds voor de Caritas Corazon box.

Daarmee  kunnen mensen ondanks hun armoede met een korting van 50% een Corazonbox kopen via www.voedsel-actie.nl.

Corazon koppelt via dit project dus de kleinschalige duurzamere agrarische bedrijvigheid aan de voedsel zekerheid. Een project waar de lokale diaconie of Caritas een belangrijke rol speelt om de stille armoede te bestrijden. Want dit 50/50 traject loopt via bemiddeling van de lokale kerk. We sluiten niemand uit dus ook die mensen die niets met de kerk hebben kunnen er toch aankloppen .

arrow-1295953_640

Fondsbudget opbouwen

Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen onderaan de samenleving, wereldwijd zijn het er bijna 900 miljoen. Om een aanzienlijk deel van die mensen te helpen is er genoeg budget nodig in het  corazonfonds .  Daar is uw hulp bij nodig. 

hoofd_brooklyn_roofscape1

Caritas Corazon box, Fair trade & kleine duurzame boeren

Kleine agrarische projecten zijn blij met onze corazonboxen omdat we boeren zo via het Corazonfonds en de Corazonbox de broodnodige inkomsten garantie kunnen geven. Meer Caritas Corazon boxen besteld betekend dat zij steeds meer diverse duurzamere producten kunnen leveren aan kopers van Caritas Corazon boxen.

logo-groot-nieuws-radio-e1503031011729

Wervingscampagne via Groot nieuws radio

Om u en andere mensen te vinden die mee willen helpen armoede te bestrijden via Caritas Corazon box een duurzame agrarische sector zijn we een partnerschap aangegaan met Groot Nieuws Radio. We zullen dan ook regelmatig te horen zijn op deze christelijke radio zender met interviews, updates en reclamespotjes.

0

Zoek je iets??! Typ het hier in.