Pieker niet over uw eten want er is nu het Fiftyfifty Corazonfonds!

Corazonfonds fiftyfifty : ”Een mooi instrument voor de lokale kerkgemeenschap om stille armoede in en rond de kerk te bestrijden”

Hoe werkt het Corazonfonds fiftyfifty voor een Corazonbox?

 1

 3

Meld u aan bij de lokale kerk die meedoet met www.voedsel-actie.nl en doe een in-take.

De diaconie van de kerk doet na de in-take een aanmelding  bij www.voedsel-actie.nl

U krijgt  50% korting op een Corazonbox  ga naar www.voedsel-actie.nl om te bestellen.

Betaalt zelf of uw kerk 50% van de Corazonbox. Daarna krijgt u de  Corazonbox automatisch thuisbezorgd. 

Wat is het Stichting Corazonfonds?

Via het Corazonfonds steunen we allerlei grote en kleine duurzame groene projecten van de Stichting Corazon. Stichting Corazon is een christelijke organisatie voor duurzaam samenleven. Het betreft verschillende projecten waarmee we de opwarming van de aarde kunnen stoppen. Omdat we geen druppel op een gloeiende plaat willen zijn zijn deze projecten opschaalbaar en in elke regio waar een kerk is uit te voeren.

Onze kerk speelt hierin een cruciale rol, want u als christelijke actieve groep  kan in elke regio te vinden zijn voor hun die hulp nodig hebben.

Om onze projecten te financieren zijn ze vaak bedrijfsmatig en commercieel opgezet. We willen en moeten gewoon veel slimmer met onze projecten en geld omgaan. Bedrijvigheid die duurzaam is, fairtrade en vooral het willen realiseren van eerlijke verdeling van werk en inkomen. 

De opstart van deze projecten kost geld en daarom hebben we een duurzaam stimulerings- en ondersteuningsfonds opgericht. 

Eén van de duurzame projecten is Voedsel-actie.nl. Een project dat garantie inkomen geeft aan kleine lokale boeren die voedsel telen voor de Corazonbox. Deze box leveren we wekelijks aan mensen onder aan de samenleving. Zij kopen tegen een geringe vergoeding de Corazonbox via Voedsel-actie.nl.

Corazon koppelt dus de kleinschalige agrarische bedrijvigheid waarmee we een veel duurzamere landbouw creëren aan de lokale diaconie waarmee we de stille armoede bestrijden. Met dit unieke project produceren we dus duurzaam voedsel, door kleine startende en of arme boeren geproduceerd, wat we via bemmiddeling van de lokale kerk vervolgens aan de armere mensen om ons heen leveren.

De Corazonbox kan aangekocht worden met ondersteuning van het  Corazonfonds. De regeling ”fiftfifty voor een Corazonbox” zoals het al aangeeft, betaalt 50% van de aankoop mee met hen die echt te weinig hebben. 

Via het Corazonfonds kunt u dus vanaf nu direct uw naaste helpen die in stille armoede leeft met een goed gevulde Corazon vers voedselbox. 

Eenvoudig stille armoede bestrijden.

U doneert een bedrag aan Corazonfonds ovv ”FIFTY/FIFTY voor een Corazonbox” en Corazon, samen met de lokale diaconie doet de rest!

Stichting Corazon werkt in dit project nauw samen met lokale christelijke kleine boeren, kerken en christelijke maatschappelijke organisaties.

Samen geven we meer vorm aan een betere buurtdiaconie en een duurzame christelijke agrarische samenleving!

arrow-1295953_640

Fondsbudget opbouwen

Er zijn meer dan een miljoen mensen onderaan de samenleving. Om een aanzienlijk deel van die mensen te helpen is er genoeg budget nodig in het  corazonfonds fiftyfifty voor een corazonbox.  Daar is uw hulp bij nodig. 

hoofd_brooklyn_roofscape1

Fair trade & kleine boeren

Kleine agrarische projecten zijn blij met onze bijdrage omdat we zo via Corazonfonds en Corazonbox de broodnodige inkomsten garantie kunnen geven waneer zij de vers producten leveren voor de Corazonboxen. Voedsel-actie ondersteund door het Corazonfonds, is zo een vaste inkomstenbron voor de kleine boeren.

logo-groot-nieuws-radio-e1503031011729

Wervingscampagne in kerken via Groot nieuws radio

Om u en andere mensen te vinden die mee willen helpen armoede te bestrijden via een duurzame agrarische sector zijn we een partnerschap aangegaan met Groot Nieuws Radio. We zullen dan ook regelmatig te horen zijn op deze christelijke radio zender met interviews, updates en reclamespotjes.

266px-gummaruskerk

Samen zijn we een levende gemeenschap van naasteliefde

De kerk van Jezus die een deur open heeft staat midden in de samenleving en weet wat er om hen heen leeft. De  kerk die goed weet te inventariseren op de (hulp)behoefte binnen de gemeenschap staat als op een rots gebouwd en is een baken in moeilijke tijden.  Ze is een levende kerk  met een levend geloof waar mensen een beroep op kunnen doen als het nodig is.

Zo ook bij de signalering van stille armoede onder onze eigen mensen of in onze directe omgeving.

Zijn er mensen die in stille armoede verkeren? Het Stichting Corazonfonds ovv fifty/fifty voor een Corazonbox kan u als kerk daarbij helpen. De kerk kan de hulpvraag beantwoorden als mensen een beroep doen op Jezus en Zijn kerk. Stichting Corazonfonds helpt met een bidrage van 505 voor een corazonbox . Wij maken ook reclame voor deze hulpactie aan mensen in stile armoede. We doen dat via reclame spotjes, doen oproepen aan mensen na te vragen bij hun lokale kerk of ook zij de mogelijkheid hebben een beroep te doen op het Corazonfonds en of zij dit willen aanvragen bij stichting Corazon. 

Wees als kerk voor hun hulpvraag! Doe ook mee als kerkdiaconie met de voedselactie van stichting Corazon.

De kern van dit project is met de Corazonboxen en voedselactie is dat de kerken een goed eerste levenbehoefte instrument in handen rkijgen om direct hulp te kunnen bieden. Mensen, die nu aankloppen bij de kerken worden vaak voor hulp naar andere doorverwezen zoals naar de voedselbank, dat is jammer want we kunnen veel zelf doen om te helpen. En ook blijkt uit onderzoeken dat er een veel grote groep mensen hiervoor niet in aanmerking kunnen komen. Zij vallen buiten de boot om wat voor reden dan ook. Daarnaast is in de rij  moeten staan om gratis voedsel te verkrijgen voor veel mensen helemaal geen prettige ervaring, hoe goed het dan ook bedoeld is. 

Onze Corazonboxxen zij discreet en worden niet 100% gratis weggeven, mensen dragen zelf een steentje bij om niet het handje op te hoeven houden. en de corazonboxxen worden ook nog eens netjes aan huis bezorgd.

Het is belangrijk voor onze identieteit als kerk van Jezus dat we de hulp niet uit handen geven. Daardoor gaan er zoveel mooie kansen voorbij om heel concreet en persoonlijk goed te doen en te laten zien wie Jezus werkelijk is. 

Corazon maakt zich hier sterk voor, duurzaam samenleven via de kerk van Jezus. Wij maken hiervoor reclame op internet, kranten en radio. Maar als kerk is het natuurlijk ook noodzakelijk om veel meer bekendheid te geven aan de hulp via de plaatselijke diaconie of caritasgroep van de kerk. Wat heeft de kerk te bieden? onder ander www.voedsel-actie.nl.

Maak als kerk dat bekend want mensen kloppen uit zichzelf niet zomaar aan voor hulp bij de kerk daar moeten we ze voor uitnodigen. Biedt het aan, royaal en ruimhartig wat ons betreft. samen zorgen dat we weer de enigste lokale beweging van naastenliefde worden waar mensen op kunnen vertrouwen.

patrners
logo-groot-nieuws-radio-e1503031011729
Favicon Corazon
0

Zoek je iets??! Typ het hier in.