Over Corazon

www.voedsel-actie.nl is de website van Stichting Corazon: een non-profitorganisatie met hart voor de aarde en de mensen.
Het bestuur bestaat uit katholieke christenen die vanuit hun geloof willen werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.
Zorg voor de aarde en alles wat leeft is een typisch christelijke opdracht, die we nu al ruim zes jaar vorm proberen te geven door middel van de ontwikkeling van projecten en het geven van advies.

In 2015 kwam de encycliek van de paus “Laudato Si” uit. Wij waren heel blij met dit prachtige geschrift, dat ons niet alleen bevestigde in onze werkzaamheden, maar ons ook sterk inspireerde. Veel van de onderwerpen, die in de encycliek worden aangesneden kunt u terugzien in onze projecten.

Ons doel is een gezonde, duurzame en rechtvaardige samenleving, waarin ieder tot zijn/haar recht kan komen. Om dit doel te bereiken ontwikkelen wij projecten, zoals Goedcoop Ambulant, Corazon Green jobs, Greencoal projects, de Corazon shuttle, het Christoffel netwerk en Eden. Rode draad in al deze projecten is duurzaamheid en werkgelegenheid.
Ons denken is groot en onze ambitie is hoog: Nederland 100% duurzaam en heel veel banen erbij.

Wij zijn geen uitvinders, die de aarde willen redden met technische hoogstandjes. Hoewel we geen afkeer hebben van de techniek, gaat het óns om het veranderen van structuren en denkpatronen, die niet goed voor ons zijn. Hiervoor in de plaats bouwen wij aan betere structuren.

Realisatie is alleen mogelijk met hulp van God en medewerking van anderen.
Niet alleen zijn de financiële middelen beperkt, ook ontbreekt het vaak aan het juiste inzicht bij bestuurders van overheden en kerken. Dit merken wij in de talloze gesprekken, die wij voeren.
Paus Franciscus sprak in zijn encycliek over een ‘’ecologische bekering’’. Dit is voor ons allen noodzakelijk. Het betekent een verandering van ons hart en ons denken, waardoor wij ons consequent en zonder voorbehoud gaan inzetten voor het ‘’gemeenschappelijk huis”.
Hoewel wij veel strijd moeten leveren geven wij niet op. Er staat teveel op het spel: mensenlevens en onze hele planeet.

Wij zijn altijd op zoek naar mensen, die net zo enthousiast zijn als ons. Steekt u graag de handen uit de mouwen en spreekt een bepaald project u aan? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Werkzaamheden zijn vooralsnog op vrijwillige basis, maar wij streven ernaar om voor u en heel veel anderen een betaalde baan realiseren.

Wilt u in uw parochie een project opzetten een bijeenkomst en/of klimaatexpositie organiseren? Zoekt u samenwerking? Wij denken graag met u mee.

Het belangrijkste is dat wij met Gods’ hulp  heel veel goeds kunnen doen voor de aarde en de mensen.

 

Richard Lanser, voorzitter
Hanna Aarnoudse, secretaris, penningmeester

0

Zoek je iets??! Typ het hier in.