Over Stichting Corazon

www.voedsel-actie.nl is de website van Stichting Corazon: een non-profitorganisatie met hart voor de aarde en de mensen.
Het bestuur bestaat uit katholieke christenen die vanuit hun geloof willen werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.
Zorg voor de aarde en alles wat leeft is een typisch christelijke opdracht, die we nu al ruim tien jaar vorm proberen te geven door middel van de ontwikkeling van projecten en het geven van advies.

In 2015 kwam de encycliek van de paus “Laudato Si” uit. Wij waren heel blij met dit prachtige geschrift, dat ons niet alleen bevestigde in onze werkzaamheden, maar ons ook sterk inspireerde. Veel van de onderwerpen, die in de encycliek worden aangesneden kunt u terugzien in onze projecten.

Ons doel is een gezonde, duurzame en rechtvaardige samenleving, waarin ieder tot zijn/haar recht kan komen. Om dit doel te bereiken ontwikkelen wij projecten, zoals Goedcoop Ambulant, Corazon Green jobs, Greencoal projects, de Corazon shuttle, het Christoffel netwerk en Eden. Rode draad in al deze projecten is duurzaamheid en werkgelegenheid.

Wilt u in uw parochie een project opzetten of een bijeenkomst organiseren? Zoekt u samenwerking? Wij denken graag met u mee.

Richard Lanser, voorzitter
Hanna Aarnoudse, secretaris, penningmeester

0

Zoek je iets??! Typ het hier in.